Tips

Skal du lease eller købe?

Når man snakker om bilanskaffelser er spørgsmålet om, hvorvidt man skal lease en bil eller købe en bil et meget hyppigt stillet spørgsmål. Det kan være meget svært at vurdere, hvilken bilanskaffelse der passer til sit eget kørselsbehov, og derfor vil vi med denne artikel gøre valget lettere for dig.

Hvad betyder det at lease en bil?

Helt kort er leasing et koncept, der går ud på, at man får stillet en bil til rådighed for et fast beløb hver eneste måned. Beløbet afhænger naturligvis af, hvilken type model og størrelse bil, som man er på udkig efter. De fleste leasingselskaber vil kræve, at man indbetaler en overskuelig engangsydelse, første gang man leaser en bil, men nogle steder vil du faktisk også have mulighed for at lease en bil, uden at skulle betale en engangsydelse.

Leasing kan blive dyrt i længden

Mange vælger i første omgang at lease en bil som alternativ til at købe en bil, fordi de ikke behøver at indbetale et stort kontantbeløb for bilen. Det er ikke alle mennesker, der sidder inde med en opsparing, der svarer til, hvad en bil koster, og måske ønsker man ikke at gå i banken. Men at lease en bil kan hurtigt blive dyrere end du i første omgang havde regnet med, da der ikke gælder den samme forbrugerbeskyttelse som ved et bilkøb.

Skift din bil ud oftere

I langt de fleste tilfælde vil en leasingkontrakt kun vare i 2 år. Det vil sige, at du betaler et bestemt beløb hver eneste måned for bilen, og når der er gået 2 år, kan du vælge en ny bil, som du kan låne. Leasing er derfor den perfekte løsning til dig, der hurtigt bliver træt af din bil, og ønsker at prøve lidt forskelligt. Hvis du hellere vil have en bil, som du kender i mange år, vil et bilkøb være en mere fordelagtig løsning for dig.

Leas din drømmebil

Hvis du ønsker at køre rundt i en rigtig lækker bil, som du på almindeligvis ikke har råd til, vil leasing også være en god løsning for dig. Her vil du nemlig have mulighed for at kunne låne en fed bil til en overkommelig pris.

Hvordan ser fremtidsudsigterne ud?

Når du skal beslutte om du vil købe eller lease en bil, er det vigtigt, at du overvejer dine fremtidsudsigter først. Hvis du for eksempel er helt nyuddannet, søger eller befinder dig i dit første job, måske har en kæreste, som du på et tidspunkt ønsker at stifte en familie med, så kan det være svært at vurdere, hvad dit kørselsbehov vil være om 2 år. Hvis du har fremtidsudsigter, som kan gå i flere forskellige retninger, kan det derfor være meget risikofyldt at lease en bil.
Dog kan leasing være meget fordelagtigt, hvis du har job, familie og bolig stabiliseret, og du ikke forventer særlig mange ændringer i fremtiden.

Forhåbentlig kunne du bruge disse tips til at have bedre forudsætninger for at kunne træffe en beslutning om, hvorvidt du vil købe eller lease din næste bil. Hvis du er interesseret i leasing, vil vi henvise dig til nellemannleasing.dk, hvor du få mere viden om leasing-konceptet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *