Tips

Hold dig selv beskæftiget på ferien

Ferien er ofte det ultimative højdepunkt på året, og der er masser af sjove, spændende og nye indtryk undervejs. Ferier giver dog også ofte anledning til en masse afslapning, hvor man for så vidt laver ”ikke noget”. Derfor er det vigtigt at have nogle ting med sig, som man kan underholde sig med, og som samtidig er afslapning.

For nogle kan det være svært at finde det rette middel. Det behøver ikke være tidsfordriv, selvom man laver noget, imens man slapper af. Her kommer nogle bud på, hvad du kan tage med dig som underholdning på ferien.

Strikketøj

Det er helt igennem afslappende at sætte sig i lænestolen med en garnrulle og strikkepinde i hånden. Selvom det hører gammel tid til, så er det blevet yderst moderne at strikke igen, og rigtig mange danskere bruger det som en form for afkobling til en hektisk hverdag. Skal du på ferie, hvor du kommer til at opholde dig meget på de samme områder, kan det være, du skal give det en chance at strikke.

Du kan også sagtens hive dit garn frem i flyet, hvor ventetiden al andet lige kan være sværere at slå ihjel. Her kan du virkelig nå langt med dit strikkeprojekt. Vil du læse mere om garn, kan du klikke her. Du kan læse om priser og forskellige typer af garn.

En biografi

Det er altid god underholdning at læse en rigtig god bog. En bog får dig til at forsvinde væk i et univers, hvor du bliver fanget 100 procent. Du lever dig ind i handlingen, men du slapper på en helt særlig måde af imens. Det virker heller ikke så asocialt at læse en bog, som hvis du fx bare hiver mobilen frem.

Særligt biografier og selvbiografier kan være god ferielæsning. Her kommer du nemlig ned i et lidt andet gear, hvor du skal forholde dig til tingene på en mere rolig måde. Det betyder bestemt ikke, at det ikke er spændende læsning, men din puls er sjældent rigtig høj – og det vil man jo gerne undgå på ferien.

En ny ting

En klassiker, når du skal på ferie, er at give dig selv mulighed for at lære noget nyt. Der kan være noget befriende i at have tiden til at lære noget nyt i sit eget tempo, og du kan helt selv vælge, hvad det skal være. Her er nogle bud:

  • Lær at spille guitar. Det kræver en indsats, men det er samtidig rigtig hyggeligt undervejs, og du kan grine lidt ad dig selv.
  • Træn din andetsprog. Halter dit engelske eller tyske lidt? Øv dig på ferien, og hav det sjovt med det undervejs.
  • Brug mulighederne på ferien. Måske kan du spille beachvolley eller bordtennis, som du altid har ønsket at være bedre til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *