Nyheder

Disse storbyer skal du besøge!

De senere år er antallet af storby getaways steget markant, hvor forbindelserne fra de danske lufthavne ud i verden øges for hvert år der går. Det er muligt at komme til både Bangkok og New York direkte fra Københavns lufthavn.  Mange får hurtigt tilknytning til bestemte steder når de på ferie, hvorfor de ofte vender tilbage igen og igen. Det er på sin vis også positivt, men faren ved det er, at man går glip af en masse fede byer.  Her kommer nogle tips til, hvilke storbyer du absolut skal besøge.

 

 

Tallinn Baltikums perle

Tallinn er hovedstaden i det lille land Estland, som ikke tæller meget mere end en halv mio. indbyggere.  Byen er af mange danskere kendt som stedet hvor Dannebrog fald ned” og danskerne fik vendt slaget. I dag er Tallinn trods sin magre størrelse et sted, som bestemt vil vække både begejstring og forundring, hvor historiens vingesus er nærmest allestedsværende i byen. Her er det muligt at besøge de mange utroligt flotte kirkegårde, ligesom det vil være relevant at besøge den gamle bydel, hvor der mange bygninger har et middelalderligt præg, hvor skt. Nicolas kirken er en af dem.   Det tager ikke lang tid at komme fra Danmark til Tallinn, ligesom det for de fleste danskere vil være en billig ferie, da de estiske prisniveau ligger en del under det danske.

Rio de Janeiro storby og ferieparadis

 

Rio de Janeiro ligger og troner ud til Atlanterhavet ved Brasiliens østkyst, hvor kristusstatuen kan ses fra flere kilometers afstand.  Rio som byen bliver kaldt i folkemunde er den anden største by i Brasilien med ca. 12 millioner indbyggere.  Byen er en noget anderledes storby, hvor de mange havne og strande, som ligger gemt imellem bjerge og er allermest kendt for sit karneval i februar, hvor sambarytmer og fest forvandler byen inferno af farver.  Mentaliteten i Rio er diametral modsat til mange andre storbyer, hvor stress og jag ofte præger indbyggerne, men den brasilianske mentalitet, med ”hver ting til sin tid” præger i den grad storbyen.  Når turen går til Rio, så er det et must at komme op til kristus statuen, som er den bedste udsigtspost i byen.  Herfra kan man se de to måske nok mest kendte strande i verden foruden Venice beach i Los Angeles, nemlig Ipanema og Copacabana.  Et besøg til Rio vil stimulere alle ens sanserne, hvor både smagssansen og ikke mindst se den rytmiske kommer på prøve.  I Rio og i Brasilien i det hele taget er der stor fokus på, at spise rigtigt. Her består meget af maden ofte af friske og ikke mindst bæredygtige råvarer, hvorfor det kan være en god idé også at købe bæredygtige råvarer, uanset om det er økologiske råvarer eller økologiske stofbleer, som man kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *