Kultur Tips

Lad ikke din lejlighed stå tom, når du rejser

Når rejsen først er bestilt, tænker man ofte kun på at komme afsted. Når man rejser, så efterlader man sig imidlertid også en lejlighed tilbage i Danmark, og det kan skabe problemer – især hvis du skal på en længere rejse. Derfor har vi samlet en liste over nogle ting, som du bør overveje før du rejser ud på en længere tur.

En tom lejlighed frister

Problemet ved at rejse på en lang ferie er, at man efterlader en tom lejlighed, der nemt kan friste svage sjæle. Vi er glad for at dele ferieoplevelser på de sociale medier, men det kan ligefrem være en invitation for potentielle tyve, som ser at du er bortrejst.

Du bør derfor altid lukke din Facebook konto for offentlig adgang, hvis du gerne vil dele diner oplevelser, mens du er på ferie. Alternativt kan det være en rigtig god idé helt at undlade at dele ting før efter du er kommet hjem.

Der er også diverse andre tricks til at få det til at virke som om, at lejligheden ikke står tom. Nogen lader radioen eller fjernsynet køre, mens andre lader en lampe stå tændt. En rutineret indbrudstyv kan dog nemt gennemskue disse tricks.

 

Spørg gerne naboen om hjælp

Når du tager på en længere rejse, så kan det være en god idé at bede nabo om at se efter sin lejlighed. Det kan også være en måde at afskrække indbrudstyve.

Hvis du får hjælp af en nabo, så undgår du også at komme hjem til en lejlighed, der er fyldt med visne blomster og dermed ikke virker indbydende. Hvis du har en flink nabo, vil de sikkert gerne kigge ind med et par dages mellemrum og lige tjekke det hele.

At få hjælp af en nabo kan også være guld værd, hvis der skulle ske skader i lejligheden. Det er eksempelvis meget uhensigtsmæssig at komme hjem til en lejlighed, hvor der er sprunget et vandrør.

 

Tjen penge på din tomme lejlighed

Hvis du gerne vil tjene penge på din lejlighed, mens du er væk, kan du overveje at udleje den. Det giver en kærkommen indtægt hver måned, og samtidig er der nogen, som passer på lejligheden.

Hvis du eksempelvis har en lejlighed i Odense, kan du besøge Boligportal.dk og nemt oprette en annonce under lejebolig Odense. Det tager kun få minutter, og som en ekstra bonus, er du også sikret imod indbrudstyve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *