Kultur Tips

Styr på hjemmet inden du lejer det ud

For at have flere penge til at rejse for er det blevet populært at leje sit hjem ud, mens man er på ferie. På den måde kan man faktisk tjene penge, mens man er ude at rejse, og på den måde kan man oftere tage på ferie.

Men der er en række ting, som du skal have styr på, inden du lejer dit hjem ud på udlejningssider som AirBnB.

 

Må du godt udleje?

Først skal du finde ud af, om du overhovedet må leje din bolig ud. Hvis det er dig selv, der ejer den, burde du ikke have nogle problemer med at få lov at leje den ud.

Hvis du selv ejer den, er det bare med at smide den på AirBnB og se, om nogen gider leje den. Det kan være en fordel at leje den ud til udlændinge, da de problemer der har været med AirBnB, har været med danskere, som brugte siden til ulovlige formål.

Det er dog sjældent noget, der sker, men det vil altid være den type historier, der fylder i pressen.

 

Du skal betale skat af din indtjening

Du kan ikke bare leje din bolig og slippe for at betale skat. Men hvis du sørger for at opgive din indtjening til SKAT, så har de ikke noget problem med, at du udlejer din bolig. Der kan være regler for, hvor meget du må tage for udlejning, men det er ikke noget, som SKAT forholder sig til. De går op i, om de får deres penge.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget du skal betale i skat af boligudlejning, er det en god idé at tage en snak med en skatterevisor. Du kan sagtens få gratis råd af skat, men du vil altid få en bedre og uvildig vurdering af en skatterevisor, da de har dig i fokus og ikke tænker på, at de skal opkræve noget af dig.

 

Er dit indeklima godt?

Du får mange dårlige anmeldelser på udlejningssider, hvis din bolig ikke er ordentlig, da de har mange andre boliger at vælge i mellem.

Derfor er det en god idé at gennemgå dit indeklima. Det er især vigtigt at tjekke vinduer og evt. skydedøre. Især skydedøre skal være gode, da det er en stor flade, hvor der kan komme kulde ind igennem.

Hvis din skydedør er utæt og skal udskiftes, kan du se masser af gode skydedøre her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *