Destinationer

Rejseformer der giver dig en på opleveren

 

 

En verdenskendt mand sagde engang ”at rejse er at leve”. Der er helt sikkert noget om ordsproget, da flere og flere bruger trækker stikket og tager på eventyr.

Ligesom der er mange måder at komme fra A-B på er findes der mange rejseformer. Rejseformen du vælger når du tager ud i den store verden har ofte betydning for udbyttet og hvad du står tilbage med efter rejsen.

Interrail

Interrail er en traditionel rejsetype og foregår ofte med tog til forskellige destinationer inden for et bestemt geografisk område.  Her bestemmer man ofte på forhånd, hvilke byer eller områder man har lyst til at besøge.  Typisk rejser man et par venner sammen på interrail, men det er også muligt at gøre alene, i så fald skal man være opmærksom på at kræver meget selvstændighed og mod. Det godt kan være lidt angstprovokerende at tage kontakt til mennesker du møder på din vej, når du ikke kender dem.  Fordelen ved denne rejseform er, at du møder fremmede mennesker på din vej og ser flotte landskaber og natur imens du rejser, hvilket man ikke vil gøre i fly.

Charter

Den velkendte charterferie vil altid være et hit blandt størstedelen af befolkningen.  Her flyver man ofte til et varmt sted, hvor der er hvide sandstrande og azurblåt hav. Kendetegnet ved denne rejseform er afslapning ved poolen, en såkaldt daseferie, hvor man kobler af fra hverdagens strabadser. Det er ofte det primære udbytte de fleste får når de vælger charterferie. Dermed er det ikke sagt at man ikke får muligheden for at opleve noget på en charterferie, da man kan kombinere solbadning ved poolen med besøg til forskellige kulturelle spots på destinationen.

Dannelsesrejse

Hvis man har brug for virkelig at finde sig selv og udvikle sin personlighed vil en dannelsesrejse være en optimal måde at rejse på. Det er svært at definerer præcist hvilke rejseformer der karakteriserer en dannelsesrejse, men ofte spænder en sådan rejse over en længere tidshorisont på flere måneder. En god måde at møde andre kulturer og mennesker på, er ved at rejse til fods.  Backpacking er den ultimative rejseform, når det handler om at møde andre kulturer, hvor man nemt og bekvemt kan ”slå lejr”, hvis man finder en godt spot.  En populær dannelses eller pilgrimsrute ligger i Spanien og bliver i folkemunde kaldt ”Caminoen”. Det refererer til Camino de Santiago de compostela, hvor Santiago de Compestela er den by rejsen udmunder i.

Cykelferie

Det lyder ikke så eksotisk, men en cykelferie kan ofte være god måde at rejse på, da man er fri som fuglen og man kan tage alle de afstikkere man har lyst til på sin vej. Umiddelbart lyder en cykelferie ikke som en afslappende ferie, i og med man skal trampe i pedalerne på sin vej.  Det er fortid med en elcykel, der garanterer at du ikke bliver mere forpustet end godt er, og derved har større mulighed for at nyde alle de indtryk du møder på din cykelferie. Du kan finde et bredt udvalg af elcykler her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *