Tips

Sådan holder du dig sund på ferien – 3 tips

Når vi er på ferie har vi ofte en tendens til at smide den daglige sundhed langt væk. Det skal der også være plads til noget af tiden, men det er også vigtigt at holde sundheden ved lige, imens vi er på ferie. Vi har derfor samlet et par tips til hvordan du holder dig sund på ferien her.

Vær aktiv i løbet af ferien

En af de bedste måder at holde en god sundhed er ved at være aktiv på ferien. På nogle ferier kommer det helt af sig selv. Hvis du er på skiferie er du fx aktiv hele tiden, og du behøver derfor ikke at tænke yderligere over det der.

Men på andre ferier, er det ikke det aktive der fylder mest og her kan du derfor overveje, hvordan du kan tænke noget aktiv ind over ferien.

Hvis du skal på byferie er det fx en stor fordel, hvis du vælger at gå fra det ene sted i byen til det andet frem for at tage metro eller bus. De fleste kommer automatisk til at gå meget, når de er på byferier, da det samtidig er spændende at gå rundt i byen og udforske gaderne – så der er du allerede aktiv på den måde.

På mange andre ferier er du også automatisk lidt aktiv, og ellers gælder det bare om at lægge en ekstra gåtur ind i programmet, og så er du godt på vej til at holde dig sund på din ferie.

 

Gå efter grove grøntsager og fuldkorn

Vi kan ikke komme udenom at sundhed handler meget om hvilken kost vi spiser. Hvis du gerne vil holde dig sund på ferien har kosten en afgørende betydning.

For at holde en sund kost gælder det om at gå efter grove grøntsager og fuldkorn, når du skal vælge mad. På en ferie spiser vi ofte meget ude, men når du spiser ude, kan du sagtens kigge efter sunde retter, og på den måde stadig holde sundheden ved lige.

Der skal selvfølgelig være plads til at spise en ekstra is eller lidt slik på en ferie, men hvis du holder dig til sund mad resten af tiden, er der også god plads til en ekstra is.

 

Husk dine kosttilskud

Vores sidste råd til at holde dig sund på ferien, er at huske at tage diverse kosttilskud. Mange supplerer deres daglige kost med forskellige kosttilskud, og hvis du er på ferie, er det vigtigt at huske dem.

Der er fx mange, der supplerer kosten med fiskeolie, da det har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer, som vi primært kan få gennem kosten via fede fisk. For mange er det derfor en fordel at tage et tilskud af fiskeolie, som du kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *